رعایت نکات بهداشتی و فنی در هرس درختان میوه

کد: ۱۵۸

رعایت نکات بهداشتی و فنی در هرس درختان میوه:

۱-محل بریدگی حاصل شده از قطع شاخه روی درخت، محل مناسب برای رشد و پرورش باکتریها ، قارچها و هجوم آفات و امراض می باشد، بنابراین حتماً بایستی با چسب پیوند پوشانده شوند.

۲-در هرس درختان مشکوک به آلودگی حتماً بایستی وسایل هرس را ضدعفونی نموده سپس اقدام به هرس درختان بعدی نمود، با این عمل از گسترش آلودگی و مبتلا شدن درختان سالم جلوگیری کرده ایم.(ضد عفونی با محلولهای ضدعفونی کننده ی موجود در بازار)

۳-در شاخه هایی که قطع آنها با اره اجتناب ناپذیر است به دلیل اینکه زخمهای مضرس(دندانه دار) روی درخت باقی می ماند حتماً بایستی پس از مسطح نمودن سطح برش خورده با چاقوی تیز، اقدام به پوشش آن با چسب پیوند نمود تا ضمن جلوگیری از خشکی محل زخم ،مانعی در مقابل ورود عوامل آفت و بیماری ایجاد کنیم در نتیجه بهبود و ترمیم زخم سریعتر و سالمتر صورت گیرد.

۴-تیغه ی قیچی به طرف شاخه ای که قطع می شود،نباشد تا زخم ایجاد شده توسط تکیه گاه قیچی،روی درخت نماند.

۵-از باقی گذاردن تکه شاخه بر روی شاخه هرس شده خودداری گردد. برش به صورت پشت به جوانه و به صورت مورب زده شود. در برش مورب تجمع و نفوذ آب در محل زخم نخواهیم داشت.

۶-مراحل برش شاخه های قطور با اره : برش شاخه های قطور با اره باید مرحله ای باشد. زیرا با این نوع برش از پارگی پوست تنه در اثر سنگینی وزن شاخه و آسیب دیدگی تنه جلوگیری بعمل می آید.

اهداف هرس درختان میوه :

۱-ایجاد ساختار متعادل تاج

۲-کم کردن رشد رویشی و تقویت فاز زایشی و شروع زودهنگام باردهی

۳-ایجاد تنه و شاخه های قوی جهت تحمل بار محصول در زمان باردهی

۴-تجدید سطح میوه ده درخت و رسیدن به عملکرد بالا از نظر کمی و کیفی

۵-کاهش تناوب باردهی

۶-کنترل اندازه درخت جهت سهولت عملیات برداشت ،ایجاد سهولت در کنترل آفات و بیماریها

۷-جلوگیری از مسن شدن تاج و حذف شاخه های غیربارده و بالا بردن عمر اقتصادی باغ

۸-تشکیل مجدد تاج بعد از خسارت ناشی از سرمازدگی یا آفات

۹-بازجوان سازی درختان مسن و رها شده

۱۰-ایجاد تعادل در قسمتهای هوایی تاج و ریشه درخت

۱۱-برقراری تعادل غذایی و ایجاد شرایط مناسب تولید میوه

۱۲-قرینه سازی درخت و توزیع کانوپی (تاج )در اطرف درخت به طور یکسان

۱۳-محل بریدگی حاصل شده از قطع شاخه روی درخت، محل مناسب برای رشد و پرورش باکتریها ، قارچها و هجوم آفات و امراض می باشد، بنابراین حتماً بایستی با چسب پیوند پوشانده شوند.

۱۴-در هرس درختان مشکوک به آلودگی حتماً بایستی وسایل هرس را ضدعفونی نموده سپس اقدام به هرس درختان بعدی نمود، با این عمل از گسترش آلودگی و مبتلا شدن درختان سالم جلوگیری کرده ایم.(ضد عفونی با محلولهای ضدعفونی کننده ی موجود در بازار)

۱۵-در شاخه هایی که قطع آنها با اره اجتناب ناپذیر است به دلیل اینکه زخمهای مضرس(دندانه دار) روی درخت باقی می ماند حتماً بایستی پس از مسطح نمودن سطح برش خورده با چاقوی تیز، اقدام به پوشش آن با چسب پیوند نمود تا ضمن جلوگیری از خشکی محل زخم ،مانعی در مقابل ورود عوامل آفت و بیماری ایجاد کنیم در نتیجه بهبود و ترمیم زخم سریعتر و سالمتر صورت گیرد.

۱۶-تیغه ی قیچی به طرف شاخه ای که قطع می شود،نباشد تا زخم ایجاد شده توسط تکیه گاه قیچی،روی درخت نماند.

۱۷-از باقی گذاردن تکه شاخه بر روی شاخه هرس شده خودداری گردد. برش به صورت پشت به جوانه و به صورت مورب زده شود. در برش مورب تجمع و نفوذ آب در محل زخم نخواهیم داشت.

۱۸-مراحل برش شاخه های قطور با اره : برش شاخه های قطور با اره باید مرحله ای باشد. زیرا با این نوع برش از پارگی پوست تنه در اثر سنگینی وزن شاخه و آسیب دیدگی تنه جلوگیری بعمل می آید.

Related Images:

رعايت نكات بهداشتي و فني در هرس درختان میوه سیب آس

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا