طعم فلفل، در انواع آن مختلف و متفاوت است و از تند تا شیرین یافت می شود . مصرف فلفل ، بصورت خام و تازه با غذا و یا اضافه نمودن در سالاد مرسوم و معمول است . در ترشی ها نیز بصورت مخلوط و یا به تنهایی به عنوان ترشی فلفل مورد استفاده قرار می گیرد . فلفل را خشک کرده آن را بصورت پودر در میآورند و برای چاشنی غذا استفاده می کنند .
انواع فلفل :
مهمترین انواع فلفل عبارتند از :
۱) فلفل قرمزتند
۲) فلفل پیش رس کوتاه ( بشکل گوجه فرنگی ).
۳)فلفل سبز تند ، فلفل دُلمه( فلفل خیلی بزرگ شیرین ).
۴) فلفل شیرین
۵) فلفل زرد بزرگ ایتالیائی
خواص درمانی فلفل سبر:
فلفل سبز سیستم قلبی عروقی را از چندین راه پشتیبانی و تحریک میکند و کمک میکند تا تصلب شرایین و فشارخون را به وسیله پایین آوردن کلسترول خون و سطوح تری گلسیرید کاهش دهد.
فلفل سبز یک عامل مسکن موضعی و با دوام است. فلفل سبز حاوی ترکیباتی مانند ویتامین A ،C، سولانین، کلسیم، آهن، فسفر و مواد چرب است و همچنین برای بهبود میگرنهای پر درد استفاده میشود.
همچنین فلفل سبز مواد دفعی را از طریق آزاد ساختن کلسترول افزایش میدهد و به این وسیله میزان کلسترول خون را کاهش میدهد. مطالعات انجام شده نشان میدهد افرادی که هر روز هنگام صرف غذا، فلفل سبز مصرف میکنند خیلی کمتر نسبت به دیگران به بیماریهای قلبی عروقی دچار میشوند.
این گیاه به مقدار کم محرک اشتها و زیاد کننده ترشحات بزاق و تسکین دهنده بواسیرهای دردناک و التهابدار است. به علت ضد باکتریایی بودن آن، مقاومت ناحیه ابتلا به عفونت معدهای و رودهای را افزایش میدهد و میتواند اسهال عفونی را درمان کند.
همچنین، به عنوان داروی ضد ریزش مو نیز بکارمیرود. البته کسانی که دچار آلرژی و خارش هستند از مصرف فلفل سبز خودداری کنند.